Familj

Jourhem önskar placering

Beskrivning:

Datum för placering: Kan ta emot omgående

Familjesituation: Ensamstående kvinna med fyra vuxna barn och fyra barnbarn. Kvinnan har två familjehemsplacerade pojkar som är födda 2015 resp. 2017. Hennes yngsta dotter på 22 år bor i en separat lägenhet på ovanvåningen. Kvinnan har en stor släkt som hon umgås med. Därtill har hon sin syster, sina vänner, barnens vänners föräldrar och andra familjehem som hon har lärt känna genom åren, vilka alla ställer upp om kvinnan är i behov av hjälp.

Husdjur: Hundar & burfåglar 

Bostadsförhållande: Familjen bor i en villa på 130 kvm om 5 rok som ligger på landet en bit utanför centrala Landskrona. Bostaden har flera sovrum och rummet som är avsatt för en placering är stort och har ett rikt ljusinsläpp. Villan har en stor trädgård med plats för utelek och pool om sommaren. Till närmsta väg går en längre grusväg. Till förskola/skola och vårdcentral är det cirka 3 km medan det är cykelavstånd till närmsta busshållplats. Det är 600 meter till havet och 100 meter till ett naturreservat.

Kunskap, kompetens och resurser: Kvinnan har lång erfarenhet och kompetens när det gäller barn i behov av placering utanför det biologiska hemmet oavsett, ålder, kön eller bakgrund. Hon är trygg, flexibel, driven och engagerad. Kvinnan har en god mentaliseringsförmåga och ett stort känslomässigt överskott. 

Matchning: Barn mellan 0-5 år i behov av jourhemsplacering.

 

 

 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Våra ansatser utgår från ankyntningsteori, utvecklingspsykologi, traumamedveten omsorg, motiverande samtal, systemteori och lösningsfokuserade ansatser. Våra familjehemskonsulenter är utbildade i bl.a Kälvesten, BBIC, Samarbete för trygghet, Ett hem att växa i, Patriark, Repulse, sexologi, processledarutbildning, ÅP, mindfullness mm. 

Vi utvärderar fortlöpande verksamheten samt genomför en årlig enkätundersökning gällande hur våra jour- och familjehem upplever handledningen och stödet de får från familjehemskonsulenterna samt verksamheten i sin helhet. Vidare har verksamheten ingått i SSIL s kvalitetsindex. Verksamheten har även rutiner för klagomålshantering och Lex Sara.

Familjehemskonsulenterna får regelbunden extern handledning och verksamheten kan erhålla psykologkonsultation om behov föreligger.

logotyp Compass Individ & FamiljCompass Individ & Familj
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Landskrona stad
Skåne län

Publicerad: 2024-04-26
Senast kontrollerad: 2024-04-26

ID: 201750

Compass Individ & Familj (Compass Individ & Familj AB) ansvarar för innehållet på denna sida.