Förfrågan

Är du familjehemmet för en tonåring! (ID 19627)

Söker privat familj

Publicerad 2024-02-22

Beskrivning:

Vi på Smålandsgårdar söker dig som har engagemang, tid och plats för en tonåring som behöver en trygg och kärleksfull miljö med möjlighet till positiv utveckling. Att ta hand om en tonåring kan innebära svårigheter som missbruk, kriminalitet och skolgång, men med stöd av din konsulent är det också spännande och givande att få hjälpa en tonåring ut i vuxenlivet med bättre förutsättningar än innan.

Behovet av familjehem för tonåringar är stort. Ni är en vanlig familj, som kan vara ensamstående eller par. Ni behöver inte vara utredda sedan tidigare. I ert uppdrag ingår att tillsammans med konsulent samverka med skola, vård och biologiskt nätverk.

Som familjehem för Smålandsgårdar har ni tät kontakt med er konsulent som ger handledning och stöd. Vi är tillgängliga alla dagar och tider på året, då våra familjehem aldrig ska känna sig ensamma i de situationer de möter. Som familjehem erbjuds ni utbildningar samt fyra konferenser per år för kunskapspåfyllning. Där får ni som familjehem också möjlighet att utbyta erfarenheter med andra familjehem. Ersättning utgår med fast arvode samt omkostnadsersättning enligt SKRs rekommendationer.

Smålandsgårdar har verkat sedan 1979 och har lång och bred erfarenhet av konsulentstödd familjehemsvård. Vi har tillstånd från IVO och är certifierade av Riksförbundet för förstärkt familjehemsvård (RFF). Vi har kontor i Växjö, Ängelholm och Borås. Våra familjehem kan finnas inom 2 timmars bilfärd från våra kontor.

Vill ni veta mer eller bli familjehem för oss tveka inte att ta kontakt. Johan Pyrell, 076-627 91 04, johan.pyrell@smalandsgardar.nu 

Vi söker i följande län:

Blekinge län, Hallands län, Jönköpings län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län, Västra Götalands län, Östergötlands län

logotyp Smålandsgårdar Smålandsgårdar

Org-nr.: 829501-2234

ID: 19627

Smålandsgårdar (Stiftelsen Smålandsgårdar) ansvarar för innehållet på denna sida.